Welkom op de website van MerweRTV

MerweRTV-APP

Sinds kort heeft MerweRTV een App uitgebracht: Deze app heeft een portaal naar radio en tv en nieuws. In het portaal radio kunt u luisteren naar de radio stream en in de toekomst naar gemist. In het portaal TV kan er nu worden gekeken naar de webstream en in de nabije toekomst naar het youtube kanaal.
MRTV-APP
In het portaal nieuws staat het nieuws als vermeld op de website.
Verder zijn er links naar twitter, facebook, fotoboek en is er een reactie veld om tijdens uitzendingen te reageren. U kunt de App o.a. vinden via de
mobiele telefoon onder de naam: MerweRTV. Op onze website kunt u een koppeling vinden, rechts in het menu naar de App.

 

 

Uitzendgebied

MerweRTV is de streekomroep voor de Alblasserwaard. Wij maken radio en TV uitzendingen in de gemeenten Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam.

Om het uitzendgebied goed te kunnen verzorgen zijn wij opzoek naar medewerkers, die hun radio/televisie/redactie/techniek creativiteit en energie willen stoppen in een enthousiaste organisatie. Ook zijn wij opzoek naar mensen die redactioneel werk willen verrichten, bijvoorbeeld het bijhouden van het nieuws op de website. Voor informatie of aanmelden, mail naar redactie@merwertv.nl.

 

Uw lokale omroep imagesCAU1PC91

Lokale omroepen zijn belangrijker dan menigeen denkt,  Vooral omdat hun wortels diep in de samenleving zijn gegroeid. “De lokale omroepen zijn een product van het welzijnswerk uit de jaren zeventig, bedoeld om mensen te mobiliseren en te binden aan de eigen buurt.
Mensen zijn toch vooral geïnteresseerd in het nieuws uit de eigen straat, dorp en streek en dat vinden ze bij de lokale omroep. En het wordt ook nog eens gebracht door mensen die de taal of het dialect van de buurt spreken.”

2 mei 2013, was het 15 jaar geleden dat Stichting Merweradio naast radio maken ook overging tot het maken en uitzenden van lokale TV programma’s  .

Programmering MerweTV sinds 1 oktober 2013:

00.00 – 23.59 uur Tekst-TV

09.00 uur Actueel
11.00 uur Actueel
13.00 uur Actueel
15.00 uur Actueel
17.00 uur Actueel
19.00 uur Actueel
21.00 uur Actueel
23.00 uur Actueel

 

Green and Glamorousgreen and

Na veel denk en uitzoekwerk is het dan zover. Het nieuwe lifestyleprogramma bij MerweRTV.
Met drie presentatrices Francis Vlot, Christel Leeuwis en Jose Leeuwis. Zij gaan een serie maken, aldus Francis Vlot. Na de nodige TV uitstapjes op allerlei onderwerpen en met wisselende deelnemers is er inmiddels zoveel geleerd dat we met een eigen programmaformat kunnen komen.

 

Omroep voelt zich thuis in raadhuisBestanden_Raadhuis

Gehuisvest zijn in het centrum is een wens van velen. Dicht bij alle woonvoorzieningen. Als je dan mag ‘wonen’ in het voormalige gemeentehuis van Sliedrecht is dat bijna ‘een eer’ . De radio en tv-studio’s zitten sinds enige jaren in het raadhuis aan het Dr.Langeveldplein. De ruimte wordt gehuurd van de gemeente Sliedrecht. In het raadhuis zitten ook andere organisaties, maar ook de fracties zjin er gevestigd en de raad- en trouwzaal. Dat betekent dat naast het gemeentekantoor de gemeente Sliedrecht nog altijd gebruik maakt van het raadhuis.

 

 

Laten zien wat je doet, is de beste reclame

20130914_131904“Niet alleen de programma’s vanuit de studio brengen, maar zo mogelijk ook op locatie. Laten zien wat je kunt en wie je bent. Dat is de beste reclame”, zegt Jan Willem Nederveen van MerweRTV. Of het nu gaat om de Late Summer Fair, gemeenteraadsverkiezingen, Het Glazen Huis of langs het veld voor een sportverslag. De omroep streeft naar honderd procent naamsbekendheid. De website draagt hier ook aan bij. Nederveen: “Je laten zien en horen in de meest letterlijke zin dus. Als je MerweRTV hoort en ziet, word je onderdeel van de bevolking – van de kijker en luisteraar – voor wie we programma’s maken.”

 

 

 

Bent u ook in het bezit van een IPad, Android tablet of smartphone waar u filmpjes mee kunt maken van een goedeBureau (HD) kwaliteit ? Dan heeft u nu de kans on uw filmpje op Merwe TV te laten zien !

Voorbeelden zijn o.a. filmpjes van bijzonder gebeurtenissen; filmpje over onze natuurschoon in de regio.
Het mogen filmpjes zijn van max 10 minuten en moeten over alledaagse dingen gaan in onze regio

Elke vrijdagavond kunt u het filmpje laten zien in onze studio aan ons hoofd TV en/of afgeven met een beschrijving van de inhoud en de geschikte filmpje zullen wij dan samen met u monteren om uitgezonden te worden.